vitaliteit en energiemanagement

Persoonlijke APK door de vitaliteitscan!

wil je weten waar je je energie aan verliest en hoe je je energie beter kunt managen? Vul dan de vitaliteitscan in. Dan krijg je snel en duidelijk inzicht in je energielekken. Met het invullen van de vitaliteitscan krijg je inzicht in welke factoren een rol spelen in jouw vitaliteit. De vragenlijst onderscheidt 9 dimensies die een rol spelen in jouw vitaliteit. Twee daarvan zijn algehele energie en welbevinden/ leefstijl. Als je op deze twee dimensies een lagere score hebt dan is er meestal wat aan de hand op de andere dimensies. Dan geven de scores op de aspecten als dynamiek, zingeving, richting, communicatie, competentie en flexibiliteit  aan dat er op een of meer van deze aspecten iets niet helemaal goed zit voor jou. 

Als je de vragenlijst hebt ingevuld ontvang je een persoonlijke rapportage. In het persoonlijke gesprek dat we voeren op basis van jouw rapportage wordt duidelijk wat voor jouw de oplossingsrichting is om je vitaliteit te verbeteren. soms zijn daar eenvoudige gedragsveranderingen voor nodig en soms vraagt het een coachtrajact waarbij we bespreken wat de volgende stap in je loopbaan kan zijn of hoe je beter voor jezelf kunt zorgen door je grenzen aan te geven of feedback te geven.  

Meer achtergrondinformatie.

https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2032376-burn-out-groeiend-probleem-onder-jonge-werknemers.html 26 april 2015

Duurzaamheid en vitaliteit in het onderwijs

Binnen verschillende onderwijsbesturen in Rotterdam (BOOR, RVKO), Leiden (PCS Leiden) en Heemstede (Stichting Jongleren) is de afgelopen jaren (2012-2016) gebruik gemaakt van de vitaliteitscan. Ook onderwijsadviesorganisaties maakten gebruik van de vitaliteitscan. Dit gebeurde door individuele medewerkers maar ook door teams.

Duurzame inzetbaarheid is binnen het onderwijs een actueel thema. Voor meer informatie om vitaliteot en duurzame inzetbaarheid op organisatieniveau aan te pakken kijk op: www.inzichtinzicht.nl

Met logica kom je van A naar B, met verbeeldingskracht kom je overal! (Albert Einstein)