Mindfulness voor leerkrachten                                                                                                                                   

Mindfulness voor leerkrachten met toepassingsmogelijkheden binnen de klas.

De mindfulnesstraining is bedoeld voor mensen met  stressklachten en het voorkomen van stressklachten. Als je de werkdruk hoog vindt en je meer aandacht wilt besteden aan hoe je hiermee om kunt gaan dan is een mindfulnesstraining geschikt voor jou. Het kan zijn dat je echte klachten hebt maar je kunt ook vanuit preventie of vanuit nieuwesgierigheid deelnemen aan een midfulnesstraining. In een mindfulnesstraining leer je signalen van je lichaam beter te herkennen waardoor je op tijd kunt bijsturen om stress te voorkomen. Inmiddels is er al veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effectiviteit van deze training waaruit blijkt dat deze effectief is voor volwassenen en kinderen in het leren hanteren van emoties en stress.

Ik verzorg mindfulnesscoaching op individuele basis. Daarbij maak ik gebruik van de mindfulnessapp van de VGZ. In de coachsessies doen we oefeningen en bespreken we de voortgang en gaan we aan de slag met toepassingen tijdens je werk en je leven. Inzicht in Zicht verzorgt mindfulnesstrainingen in opdracht van een school of een schoolbestuur. Ervaringen van leerkrachten vind je hier.

Beter omgaan met een drukke klas?

Ook kinderen hebben baat bij rustmomenten waarbij aspecten van mindfulness en 3D-onderwijs gecombineerd worden. meer informatie: 06 29288479

Berichten in de pers

https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2032376-burn-out-groeiend-probleem-onder-jonge-werknemers.html (2015)

Mindfullkids Onderzoek Universiteit van Amsterdam (2010)

Interview Dr. Richard Davidson on Teachers and Mindfulness (2013)

Meditation's effects on emotion shown to persist by Traci Pedderson (2013)

Diverse artikelen over mindfulness 2008

Met logica kom je van A naar B, met verbeeldingskracht kom je overal! (Albert Einstein)